Parisuhteen pölypussi


komposti

Rooli? Mikä ihmeen miehen tai naisen rooli? Kotona on helkkarinmoinen läjä hommia, samassa pesässä kaikki. Arjen kulku vaatii molemmilta osansa. Jos ei pyykkikone pyöri ja tiskikone surraa, niin hukka perii ja ovesta ei mahdu sisälle. Ei klaanin kokoisessa perheessä kaikkine harrastuksineen voi roolittaa miehen ja naisen hommia. Jos jossakin kohden päivää aukeaa rako hoitaa arkiaskare pois jaloista, siihen on syytä tarttua. Ei voi sievistellä, että ei kuulu mulle. Ei voi jakaa, että sulle, mulle, sulle mulle….Ei mene tasan ei. Tai menee kyllä, mutta pidemmällä perspektiivillä. Kun kumpikin tekee, niin molemmat saavat.

Voihan olla, että jokin homma vaatii enemmän voimaa ja jokin toinen homma enemmän älyä. Luontaiset ominaisuudet jakavat työt joskus ihan luonnostaan. Mies pullistelee paidatta lihaksiaan välistä ihan mielellään, vaikka sitten punnertamalla täyttä kottikärrykuormallista kompostiin. Homma sujuu kunhan vain talon nainen muistaa hiukan ihailla hikistä pintaa ja miehen ähellystä. Palkitsee vaikka kunnon korvapuustilla…siis sellaisella, jossa on kunnolla rasvaa, sokeria ja kanelia täytteenä.

Kahden työtä tekevän ja paljon harrastavan perhe ei pyöri, jolleivät molemmat kanna omaa korttansa kekoon.  Pääsääntönä -se tekee, ken kerkiää- toimii tässä viidakossa. Jos ei iltaruoka valmistu ensimmäisenä kotiin tulleelta, jää koko klaani nälkäiseksi. Jos ei ohi kävellessään muista heittää pyykkikonetta pyörimään, saa aamulla kaivaa vaatteet pyykkikorista vaatekaapin sijasta…no joskus tosin huudetaan älyä paikalle, kun vaalea alusasu on saanut uuden harmaan sävyn tai vastahankittu neule istuu enää korkeintaan perheen kissalle..mutta oppii se hitaampikin, jos ei nyt ihan kolmessakymmenessä vuodessa, niin ehkä joku päivä kuitenkin.

Vaikka se tekee, ken kerkiää, on ehdottomasti hauskinta kuitenkin yhdessä touhuaminen. Yhdessäkin mennään samoin säännöin. Kun jokainen voi tarttua mihin hommaan tahansa, ei koko klaanin touhutessa kämpän siivoukseen tarvitse uhrata koko vuorokautta ja ruokakin tulee pöytään paljon nopeammin ja huomattavasti monipuolisempana. Ehkä joku ehtii jälleen pyöräyttää  jälkkäriksi vaikka ne mailman parhaat korvapuustit tai vinon pinon lämpöisiä sämpylöitä, joiden elinaika uunista vatsan täytteeksi lähentelee valon nopeutta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s