Parisuhde leffassa- Dr. Strange


doctor_strange_4k-wide

Perjantain pikainen irtiotto vei meidät Steem:ssä heitetyn teen ja leivän sekä  Public Corner:ssa nautitun lasillisen kautta Kinopalatsiin tarkistamaan nuorison uusimman suosikin Dr. Strange. Toisen meistä leffaan vetivät Marvell-sarjakuvat ja luvassa oleva fantasia-aineisto ja toisen pääosan näyttelijä Benedict Cumberbatch.

Tarina kertoo huippulahjakkaasta neurokirurgista, joka pahan auto-onnettomuuden jälkeen lähtee etsimään parannusta kaukaisesta idästä. Apua etsiessään hän päätyy opiskelemaan ja elämään piilotetun maailman mystisiä asioita ja vaihtoehtoisia ulottuvuuksia.

Leffa oli yhdistelmä Haamujengiä ja Harry Potteria sekoitettuna keskinkertaisilla itämaisilla mausteilla ryyditettyyn supersankarin syntytarinaan. Suurin osa erikoistehosteista oli toteutettu ihan asiaankuuluvasti. Täysin toisiin ulottuvuuksiin siirryttäessä ei sarjakuvamainen toteutus kuitenkaan toiminut luontevasti. Mystiikan luominen tuntui jääneen jotenkin luonnosasteelle ja olisi vaatinut vielä pari ponnistusta lisää olakseen luonteva osa elokuvan maailmaa.

Elokuvan alkuosa oli ehdottomasti leffan parasta antia. Elokuvan alussa henkilöhahmossa oli vielä syvyyttä ja särmää. ”Stereotyyppinen sankarimies ja avuton nainen” -yhdistelmä ehkä hiukan jo häiritsi, mutta muuten henkilöhahmot oli rakennettu kiinnostaviksi. Harmi vain, ettei henkilöhahmoihin saatu enää uutta ulottuvuutta loppua kohden. Elokuvan maailma kyllä hyppäsi aivan toisiin ulottuvuuksiin, mutta sitä mukaa kuin maailma laajeni henkilöhahmot ohenivat kohti elokuvan action-osuutta.

Yhteenvetona perusviihdyttävää tavaraa, jossa haukotteluindeksi lisääntyi loppua kohden. Leffan kerronnallisesti oheneva loppu ei vain kerta kaikkiaan jaksanut laittaa kampoihin ennen leffaa Public Corner:ssa nautitun lasillisen unettavalle vaikutukselle. Leffan kerrontaan ujutetut vitsit jaksoivat kuitenkin kantaa sen verran, että silmät pysyivät auki ajoittaisten hörähdysten voimalla lopputeksteihin saakka.

Kun kerran tällä kertaa käytiin katsomassa miehekkäämpi pikavalinta, on seuraavalla kerralla luvassa sitten toisenlaista menoa. Tilaus on tehty aina iki-ihanalle Bridget Jones:lle jatko-osassa Bridget Jones’s baby – Kaikkea se rakkaus teettää, puolin ja toisin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s