Miehen työ


imuroija

Kuinka moneksi sitä pitäisi päivässä ehtiäkään. Olla yhtä aikaa tiukan ymmärtävä vanhempi, samassa osoitteessa majailevaa naista puolesta sanasta ymmärtävä ja aina täydellä sydämellä tukeva puoliso, remonttireiska huoltomies ja kotiaskareita puuhaava moderni pehmoisä, villi ja intohimoinen rakastaja, tiukka ja fiksu uraohjus, sporttinen täyttä elämää elävä ihmisenpuolikas. Aikataulutushan on oikeasti tahtokysymys. Pystyyhän sitä mihin vaan, jos oikeasti haluaa.

Aamusta ylös. Puuronkeitto, tiskikone, pyykkikoneen tyhjennys -hittolainen ulkona pakkasta – autot lämpiämään-, aamun lehti, sängynpetaus – suihkuun ja kuteet niskaan, pikkutakkipäivä…jokohan tuo toinen puolisko ehti maalata naamansa ja sukia turkkinsa, jos vaikka yhteistä aamupalaa tänään? Aamun lehti ja kuppi teetä, suukkoja kullalle ja ruuhkaan istumaan. Autossa aamun kuulumisten ja päivän suunnitelmien päivitys parisuhteen toisen puoliskon kanssa puhelimitse, kun ei kotona ehditty. Töihin kiinni tiukasti, jotta ehtii taas illan ohjelmanumerot ajoissa.

Soitto kotipesästä, kun toinen puolisko ei ehtinyt. Kommentoidaan päivän tapahtumat, annetaan sopivat ohjeet ja tsekataan vielä illan kulku.

Päivä venyisi, mutta duuni tiukasti loppuun ja kaupan kautta kotiin. Onneksi on joustava työ, tätä voi tehdä 24/7. Nyt, jos kaikki menee nappiin, saattaisi vielä ehtiä lenkille tai salille. Pikainen vaatteiden vaihto ja menoksi. Syömään ehtii kyllä siiten myöhemminkin. Kunhan nestettä riittää, niin ei liikaa huimaa. Seuraava maraton jo aikataulutettu, syytä olisi ehtiä edes hiukan laittaa tossua toisen eteen ettei hyydy matkalle ja saada taas yhtä keski-ikäistä tilastotappiota listoille.

Vilkaisu nurkassa odottavaan remonttikohteeseen..josko tuotakin ehtisi, vaikka viikonloppuna. Iltateetä tulille ja iltapalaa pöytään. Istahdus nojatuoliin oman kullan kanssa hetkeksi rentoutumaan…mitä nukahdinko..saisikohan tuon toisenkin hereille ja opastettua makuuhuoneen suuntaan..astiat koneeseen, pyykkikone yöksi pyörimään ja peiton alle.

Kaihoisa vilkaisu jonkin aikaa sitten aloitettuun Scifi-kirjaan. Jos sitä vaikka ehtisi hieman silmäillä…tai kulta kainaloon ja hieman kutittelua …jaa ?…silitellään sittenkin unille…


One thought on “Miehen työ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s