The Toaster Gate


Siinä niitä oli rivissä, toinen toistaan hienompia.  Kiiltäväkylkisiä, kaksirivisiä, pulleita, aurinkoisenvärisiä, designia ja tavallisentalliaisen perusvarmoja. Valinta tehtäväksi, asian kaikki puolet punnittavaksi… olikos se tuo ominaisuus, jota juuri nyt tarvitsisin… Toisaalta, tuo toinen ei maksa kuin kympin enemmän ja kuinka paljon enemmän ominaisuuksia siinä onkaan…Ai sinä haluatkin tuota kiiltoa… et vai? No mitäs sitten?

Tunti vierähtää puoleksitoista, hyllynreunan pölykerros nousee nenää kutittamaan, lattiaan kuluu kavioura, esittelypuheet ovat kuivuneet kiinni myyjän kitalakeen ja päätös odottaa saapumistaan… edelleen. Sormenpäät eri laitteiden hipelyistä hellinä, päätä jomottaen kaksi epätoivoista tuijottaa tuotehyllyä  pystymättä määrittämään toisilleen omaa suosikkiaan… Viimein maksajan ominaisuudessa oleva rykäisee ja osoittaa tiukasti yhtä kaikilla herkuilla varustettua gourmet-mallia. Tuo! Myyjän kasvoilla vilahtaa salamannopea helpotus, joka peittyy iloiseen palvualttiuteen ja kortinjakajan nopealla kädellä laite on paketissa ja kotiinkantokunnossa. Kiitos-ja-tervetuloa-uudelleen! Ja liikkeen oven kolahtaessa kiinni, seisoo kaksi hämmentynyttä paketti kädessä oven ulkopuolella ja miettii, että miten hiiskatissa tuohon valintaan päädyttiin… Siitä toisestahan oikeasti tykättiin enemmän.. se sopi väreihinkin paremmin…

Kiltteyttäänkö sitä tulee antaneeksi päätöksenteon avaimet toiselle. Vaientaa omat mielipiteet ja tuntemukset, potkii mielen perukoille ja hymyilee päälle. Valitse sinä, sopii kyllä. Ei haittaa. Tykkäänhän minä.. Ihan tosi, joo-o. Itseäänkö siinä koettaa vakuuttaa vai toista. Ei tullut avattua suppusuuta oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Vaikutusmahdollisuudet oli ja meni. Turha valittaa enää. Koettaa vaan sopeutua, löytää tilanteen hyvät puolet ja hymyillä vinosti itselleen.

Saattaisihan siinä olla yllätysmomenttia kerrakseen, jos parisuhteessa olisikin kaksi mielipidettä. Vahvaa, erilaista, omanmakuistaan, omilla pystyjaloillaan tököttävää aatosta oikeasta toimintamallista. Siinä sitä haettaisiin konsensusta, liennytettäisiin, perusteltaisiin, punnittaisiin ja päädyttäisiin … Ainakin molemmat olisivat sanoneet sanasensa, tai kaksi. Loppujen lopuksi rahapussi se on, joka päättäisi, tai ainakin vahvasti vaikuttaisi…

pig-toaster


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s