Muuttaako vai eikö muuttaa?


001Photo@Nikinita_talo_2016.jpgLähentelee henkisesti Hamletin ongelmaa – ”Ollako vai eikö olla”. Kumpikin meistä on määritellyt luonteensa enemmän nomadiksi kuin paikalleen juurtuneeksi Kirkkonummelaiseksi. Määritelmästä huolimatta tilanteen tullessa eteen, huomaa näidenkin juurien tarranneen maahan kiinni yllättävä lujasti.

Ensioivalluksella lähtö on helppo. Mennään sinne missä elämä juuri nyt näyttää helpommalta. Logistiikka on päivän sana. Helpot kulkuyhteydet koko Klaanille tuovat kaikille lisää aikaa arjessa monta tuntia viikossa. Yhtiössä asuminen on omakotikoloa vaivattomampaa ja taas säästyy aikaa. Uudet lenkkimaastot houkuttavat ja yökyöpelistä pääsee  helposti omaan punkkaan unille. 003Photo@Nikinita_talo_2016.jpg002Photo@Nikinita_talo_2016

Ei ole nykyajan talot tehty kokkaajille. Puhumattakaan siitä, että tilaa olisi lukutoukkien kirjahyllylle tahi harrastavan perheen hevoskamoille ja nyrkkeilysäkeille. Tuskin löytyy toista yhtä tilavaa master bedroomia, että sinne saisi jouhevasti sijoitettua myös nyrkkeilysäkin.  Joutaahan noita puutarhatöitäkin sitten ajallaan, kun aikaa on. Eipähän ainakaan tule törötettyä hissukseen sohvan nurkalla, kun ei ole mitään tekemistä sillä kaikella ylimääräisellä ajalla.

Plussia ja miinuksia on laitettu paperille urakalla. Tasapaino kääntyy aina sen mukaan, miten milloinkin on mieli. Joskus muutetaan, joskus ei. Pisteet menevät tasan ja lopulta ratkaisu pitäisi osata tehdä täysin arvojen pohjalta. On siinä haastetta analyyttiselle mielelle, kun pitäisi osata päättää mitä oikein tahtoo ja kuinka painavasti.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s