Parisuhteen musiikkiterapia


”Älä usko lauluihin, ne tekee susta haaveilijan
Ne voi saada sut kaivelemaan asioita,
Joilta mielesi koittaa sua suojella
Niil on taipumus sotkee kaikki ajatukset ja jättää kaaokseen”

(Apulanta, Valot pimeyksien reunoilla, 2015)

Sopiva musiikki saa kaasujalan ojentumaan. Adrenaliini virtaa  ja mutkaisella tiellä tuntuu hyvältä ottaa sopivasti vauhtia seuraavaan kurviin. Kun alla vain olisi riittävästi voimaa ja tiessä pitoa.  Kun cocktailiin lisätään sopiva tunnelma ja sanat, joilla on merkitystä, saattaa lopputulos olla jo vaarallinen. Musiikilla on vahva voima.

Normiarjessa musiikki rullaa taustalla omalla painollaan. Muusikin virta luo tunnelmaa ja korostaa fiilistä. Elämän hissimusiikkia. Taustahälyä, joka rakentaa ympäristöä siinä kuin auringonpaiste tai sateen ropina kattopellille. Sopiva biitti antaa juoksuun rytmiä lenkillä ja ohjaa oman kullan kanssa oikeaan tunnelmaan ja rytmiin iltasella.

Tunteiden myllerryksessä musiikki aukeaa aivan eri tavalla ja kappaleen sanoille nousee merkitys. Kerran biiseihin kiinnitetty tunne kantaa vuosienkin taakse. Aivan samalla tavalla kuin jokin tuoksu saattaa tuoda pintaan vahvoja tunteita ja muistoja jo unohdetusta  menneisyydestä, voi myös musiikki ja kappaleiden sanat tuoda eletyn elämän takaisin tähän päivään ja hetkeen.

On tunne sitten huikean rakastunut tai rakkauteen pettynyt, antaa elämä sanoille tulkinnan ja merkityksen. Jotain perisuomalaista lienee siinä, että kipeitä asioita on aina helpompi kaivaa esille. Johtuuko sitten musiikkitarjonnasta vai omasta korvasta. Ehkä murheen murtamana on vain helpompi upota syvemmälle musiikilliseen suohon. Hyvinä hetkinä on parempaakin tekemistä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s