Punainen vai karmiininpunainen?


Näetkö sinä sateenkaaren värit, punaisen, sinisen, keltaisen, vihreän samoin kuin minä. Onko auringonvalo sinulle sama kuin minulle. Mitä sinulle tarkoittaa siisti koti, mitä tarkoittaa vapaus ja intohimo, entä rakkaus? Onko sinun käsityksesi vapaudelle eri kuin minulla, onko sinun intohimosi toinen vai onko meillä yhteinen. Mitä sinulle tarkoittaa, kun sanot, että rakastat minua. Entä se, kun minä sanon, että rakastan sinua.

Elämme kumpikin omassa maailmassamme. Meillä on samat aistit ja meihin on lapsena ohjelmoitu sama kielioppi. Meillä on samat työkalut, mutta silti koemme maailman ihan omalla tavallamme. Sinä tulet Marsista ja minä Venuksesta, opimmeko ymmärtämään toisiamme. Ymmärrämme kyllä, että ihmiset eri kulttuureissa toimivat eri tavoin. Käymme kursseilla ja opettelemme kohtaamaan ihmiset oudosta kulttuurista avoimin mielin ja uteliaasti. Parisuhteessa avointa mieltä riittää korkeintaan parin ensimmäisen treffin verran ja uteliaisuutta peiton alla juuri sopivasti koukuttamaan kiinni..sitten tämä onkin jo tuttu juttu ja oletusarvoilla eteenpäin.

Ei uuteen mailmaan tutustuta päivässä, eikä kahdessa. Ei edes vuodessa tai kymmenessä vuodessa. Uutta opittavaa rittää vaikka loppuelämäksi. Jo kerran opiskeltu muuttuu ajan myötä ja vaatii uuden lähestymisen. Vieläkö nämä kaksi maailmaa vuosien jälkeen ovat yhteensovitettavissa. Ei silti laiteta meitä samaan muottiin. Minä en valloita sinun maailmaasi ja sinä et ryhdy siirtomaaherraksi minun maailmalleni.   Opiskellaan taas  mitä sinä tarkoitat sanoessasi, että sinä rakastat minua ja mitä minä tarkoitan kun sanon, että minä rakastan sinua.

värejä


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s