Neljä Ruusua, Virgin Oil


WP_20150426_020

Myönnettävä se on, että Neljä Ruusua on ansainnut pysyvästi oman paikkansa suomalaisen rockin ruusutarhassa. Virgin Oilin keikka oli ehdottomasti parhaimmistoa viime kuukausien keikkaputkemme varrelta. Tinkimättömän ammattitaitoinen soitto ja tuntoja koskettavat sanoitukset ottivat taas omansa ja Neljää Ruusua kuulunee jatkossa kotioloissakin hiukan ahkerammin.

Tuntui, että Neljä Ruusua tavoittaa sanoituksillaan tappavan tehokkaasti myös omia ajatuksia, tuntoja ja kokemuksia. Vuosien varrella kertynyt elämänkokemus maistuu ja tuntuu. Liekö syynä se, että artistien ikä osuu hyvin kuulijan kanssa samoille vuosille ja matkaa polulla on ainakin vuosissa kertynyt saman verran.

WP_20150426_016

Bändi piti yleisön hyvin otteessaan koko loppuunmyydyn keikan ajan alusta bonusbiiseihin saakka. Soitettu biisisetti oli kattava, sopivasti uutta ja vanhaa. Hiukan tuntemattomampia ja kuulijoiden tajuntaan poltettuja vapaasti mukana laulettavia. Kännykkäkameran kanssa heiluvalle oli lähes mahdoton tehtävä saada osumaa lavalla energisesti diivailleesta Alangosta. Mies näytti uppoutuneen täysin sisälle musiikkinsa ja jorasi lavalla milloin mihinkin suuntaan latautuneesti hyppien tai vartaloaan musiikin ympärille kiertäen. Silti useampi kuin yksi kuulija pääsi hetkeksi, milloin vakavan milloin ilkikurisen mutta aina intensiivisen, katseen kohteeksi.

WP_20150426_006

Iso kiitos hyvästä keikkafiiliksestä kuuluu myös erinomaisesti miksatuille soundeille. Tutussa biisissähän on helppo tunnelmoida mukana vaikka pelkän taustajytkeenkin voimin ja pääkoppa rakentaa loput. Tällä kertaa keikan soundit oli  miksattu kunnolla tilaan sopiviksi, mikä teki kuuntelusta nautintoa. Musiikki ei mennyt puuroksi ja biisien sanoituksissa oli helppo kulkea mukana siitäkin huolimatta, että kaikki uusimmat biisit eivät olleet vielä ehtineet tarttua alitajuntaan.

WP_20150426_013_kati    WP_20150426_005_kati

WP_20150426_017

Yhdessä vietetyt vuodet näkyvät hyvin bändin soitossa ja yhteisessä fiiliksessä. 30 vuotta on pitkä matka yhdessä, puhutaan sitten parisuhteesta tai bändin kasassa pitämisestä. Harvoin näkee, että bändiä esitellessä jaksetaan muistaa myös kaikki muut samaa duunia raataneet miksaajista roudareihin, joista viimeinen tekee vielä lopuksi todella tehokkaan solistiesittelyn.

WP_20150426_033


4 thoughts on “Neljä Ruusua, Virgin Oil

  1. Aika omituisia noi linkit Youtube-videoihin – olisin olettanut löytäväni linkin takaa jonkun kirjoitetun extrahuomion. Ne videot jokainen voi hakea muualta. Daa…

    Tykkää

    1. Kiitos näkökulmasta. Meille biisit sanoituksineen ovat nimenomaan hyvien sanataitureiden kirjallisia kommentteja kirjoitusten aihealueisiin.

      Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Glo Hotel Art | nikinita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s