…TILT…


brain shut up2

Uni ja sen puute ovat merkillinen yhdistelmä. Levon jälkeen mieli on kirkas ja päivä iskee tajuntaan terävänä ja voimakkaana. Arjen ylellisyysterapiaa ovat päiväunet kainaloittain. Rento rauhoittumisen hetki, ei tarvitse muuta kuin olla lähellä toista, sylikkäin.

Sopivasti väsyneenä päivät kulkevat sumussa, mielen auetessa kuin humalassa. Ikävät asiat unohtuvat ja on jopa helpompi käydä käsiksi hankaliinkin asioihin. Toisaalta on helppo unohtaa, toisaalta ahdistus kasvaa ja lyö aaltona väsyneen ylitse. Luova flow on helpompi saavuttaa herkemmässä mielentilassa. Ajatuksen virta on lennokasta, pidäkkeetöntä. Usvassa harhaillessa, väsymyksen painaessa harteilla, tunteet huokuvat helpommin syliin ja vievät varomattoman mennessään.

Rakentavan tai elämää vavisuttavan keskustelun aika ei ole illalla, suojamuurien romahdettua murusiksi  viikon väsymyksen painon alla. Väsymys saa takertumaan mieltä vaivanneisiin ajatuksiin, nostamaan asiat esiin, roiskauttamaan keskeneräiset lauseet kasvoille. Kumpikin tietää, että on koko yö aikaa, ilman keskeytystä, saada maailma valmiiksi. Pahinta on kun jäät yksin valvomaan ja ajatukset kiertävät kehää. Sekunnin torkahdus ja säpsähdät uudelleen hereille, samoin ajatuksin, pääsemättä eteenpäin. Ei tietä ylös, ainoa reitti on alaspäin.

Virkistävien unien valuttua valvottujen öiden päättymättymään jatkumoon, väsymys lyö ylitse. Lamaannus velttouttaa otteen, tylsistyttää ajatuksen terän, haihduttaa muistista tehtyjen asioiden listan. Kierros toisensa jälkeen samalla ajatuskehällä, toimintalamassa päivä laahustaa iltaan. Virheitä ja väärinymmärryksiä löytyy edestä ja takaa. Mieli ei edes käsitä mistä puhutaan, miten korjata. Yön mustat painajaiset nousevat sängystä mukaan päivän seuralaisiksi, kiertämään uskollisena samaa kehää. Aamulla mietit epävarmana heräsitkö, illalla on turha toivoa unta armahtamaan levotonta.

Ihanimmillaan unettomuus on itsevalittuna. Yö juhlien kengät katossa, väsynyt vartalo hereille ravistettuna, tanssien pilkkuun saakka ja  viimein huojua unipöhnässä hotellihuoneeseen jatkoille tai kotiin omien lakanoiden väliin. Pään nollaus kaikesta pahasta ja hyvästä. Elämässä täysillä kiinni, sammumiseen saakka… leijonat nukkuu


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s