Rakkaus menee pieneen pakettiin


Arjen pienet asiat pitävät sisällään  paljon rakkautta pienessä paketissa. Arjen askareiden puuhailu, siivous, kauppareissut, ruuan laitto ja einesten pikatuunaus yhdessä hitsaa ja limaa paria yhteen. Kun pienet askareet toimivat, saadaan ehkä suuremmatkin asiat kulkemaan. Arkiaskareiden keskellä pienet huomion osoitukset, kevyt kosketus, hymy ja huoleton keskustelu, antavat molemmille tunteen välittämisestä ja  läsnäolosta.

Pieni muistaminen kertoo ja antaa joskus enemmän kuin villisti vietetty yö. Pieni, ohimennen annettu kosketus, tuntuu  hyvältä. Lyhyt viesti, hymiö kesken työkiireiden, kantaa pitkälle ylitse seuraavankin hankalan palaverin. Muistat, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin kenties juuri nyt käsillä olevat.

Ja joskus täytyy osata myös päästää arjesta hetkeksi irti.

Tässä hiljan tuli kesken työpäivän juuri sellainen tekstiviesti: ”Ateneum?”. Olemme asuneet vuosikymmeniä pääkaupunkiseudulla, mutta kertaakaan emme ole tuona aikana päässeet tämän suomalaisen taidepyhätön ovista sisälle. Illaksi oli sovittuna monenmoista arjen ohjelmanumeroa, mutta joutavathan nuo odottaa. Treffit aseman kulmalle, ravintola Vapianoon pizzalle testaamaan klaanin nuorison suosikkipaikka, sitten taidenäyttely ja lopuksi Akateemiseen kahville ja  kiertelemään kirjauutuuksia.

Nyt voi laittaa rastin seinään. Ateneumin hienoihin tiloihin talletetut suomalaiset klassikot on katseltu livenä.  Ateneumin yläkerrassa Alice Neel:n muotokuvanäyttely herätti paljon ajatuksia. Molemmat teimme saman havainnon, kuinka paljon vahvempaa jälkeä taiteilijallakin syntyy silloin, kun maalarilla on malliaan kohden vahvoja tunteita ja mielipide.

Akateeminen kirjakauppa taisi jälleen palkita molemmat. Kirjastoauton kulmilta lapsena liikkeelle lähtenyt rakkaus ei ole hävinnyt. Ehkä juuri siksi kirjoilla ja kirjoittamisella on edelleen paikka molempien sielussa.

Osasimme ottaa hetkestä  ja elää siinä kiinni. Rakkaus syntyy ja elää pienistä asioista.

img_41272


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s