Merkitykselliset hetket


mustavalko4.jpg

Hetket, jotka syystä tai toisesta rakennetaan merkityksellisiksi, häät, ristiäiset, synttärit, hautajaiset, eivät sellaisiksi muistoissa jää. Ne ovat enemmänkin aitojen merkityksellisten hetkien päälle liimattuja kiiltokuvia. Kuvia, joihin voi kyllä ennakkoon ja jälkikäteen liimata väkisin päälle merkityksiä ilman oikeasti syvempää tunnesidettä. Ennakkoon päälle liimatut odotukset ja toiveet hoitavat latistamisen jo hyvissä ajoin.  Hetken merkitys syntyy sittenkin usein odottamattomasta.

Lapsen ristiäishetki on sittenkin vain päälle liimattu koriste verrattuna siihen hetkeen kun vastasyntynyt viimein saadaan maailmaan ja vanhempien syliin. Entä kuinka paljon merkitystä latautuu siihen hetkeen, kun rakastelun jälkeen pidätte toinen toistanne sylissä ja kumpikin jotenkin vain tiedätte, että juuri tämä hetki on uuden elämän alku.

Eikä suurikaan hääjuhla ole mitään sen rinnalla, kun ensimmäisen kerran hapuat arasti hevosen kaulan alitse toisen käden omaasi. Ensimmäinen kosketus, enää ei olla vain kavereita. Havahtuminen siihen, että tässä ollaan yhdessä, tallentuu mieleen kirkkaammin kuin sen julistaminen sitten joskus myöhemmin kaikelle kansalle.

Syntymäpäivät ovat vai numeroita ja kenties tilaisuus tavata vanhoja tuttavia. Paljon enemmän latautuu hetkeen, jolloin tiedät, että kohta sattuu ja kovaa. Merkityksellinen kulminaatiopiste – elämä muuttuu, tulee uusi suunta. Käsi tai jalka monta kuukautta paketissa, toipuminen ja uuden opettelu. Jotain uutta on opittu taas tästäkin elämästä.

Elämän suunta muuttuu, joko yllättäen tai omasta tahdosta, hiljaa hiipien tai äkkirysäyksellä. Niin hyvässä kuin pahassa lopulta lyhyet hetket piirtyvät elämään kaikkein kirkkaimmin. Havahtumisen hetket tulevat harvoin hyvin valmistellen. Vaikka asiat hautuisivat kuinka pitkään, tapahtuu muutos aina juuri tästä hetkestä. Merkitykselliset hetket muistaa ilman, että niihin täytyy liimata päälle muistilappuja. Hetkiä ei kuitenkaan synny, jos ei elämälle anna mahdollisuutta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s