Vallattomia muistoja, tässä hetkessä teininä


IMG-20151201-WA0023

Joskus on tarve heittäytyä hetkeen ja piiloutua maailmalta. Arki maustuu mukavan kutkuttavasti. Heittäytymisen hulluudesta jää asioita parisuhteen yhteiseen muistilokeroon, vanhuuden ja erityisesti alamäkien varalle. Muistot yhdistää, varsinkin vallattomat muistot.

Tässä parisuhteessa on menossa uusi seurustelunomainen aikakausi. Arjessa asutaan eri paikkakunnilla viikot, ja viikonloppuisin vietetään siveellistä avioelämää. Miten erityiseltä tuntuukaan hetki, jonka toinen varastaa työmatkansa varrelta. Hetki, jonka haluaa viettää vieraalla paikkakunnalla sitkeästi majailevan valittunsa kanssa.

Kyhnytystä,  nenän hierontaa kuin syntyperäiset eskimot konsanaan sekä tiedostavia taka-ajatuksellisia katseita puolin ja toisin. Henkinen paluu teinivuosiin.

Katseesta se taisi lähteä. Ajatus siitä, että huolimatta katastrofaalisen keveästä rahatilanteesta, karataan edullistakin edullisempaan hotelliin. Paikkaan, jossa hintaan sisältyy aamiainen ja parkkimaksu. Illan kokonaisbudjetin pitää jäädä alle kahdeksankymmenen euron iltaherkkuineen kaikkineen.

Kuinka hassulta tuntui nojailla toisen lämpimään olkapäähän ja selailla kämppäkavereiden silmiä vältellen manselaisia hotelleja. Katsella hotellien huonekuvia etsien parisängyllistä huonetta ja  hylätä helpot vaihtoehdot lisämaksuineen. Kevyttä hymynkaretta huulenpielissä, vatsanpohjassa aavistus illan etenemisestä, nopeita syrjäkareisia vilkuiluja ja katseen juuttumisia. Keskustelu polveili järkevissä ratkaisuissa molempien kuitenkin selkeästi tiedostaen lopputuleman. Järjen riemuvoitosta ei ollut illalle teemaksi.

Vanhat sanonnat, että etsivä löytää ja hätä keinot keksii, pitivät jälleen paikkansa. Internetin hotellihakukoneiden kurmuuttaminen toi nenän eteen mahdollisen vaihtoehdon.  Kaipa illan ilmasto oli rakastuneen vaaleanpunaisesta muuttumassa rohkean punaiseksi, ja sormet löysivät tiensä tekemään varausta ehdolle ilmestyneeseen majapaikkaan.

Nopea pakollisten tarvikkeiden pakkaus, kahdet villasukat ehdottomasti mukaan. Kummasteleville kämppäkavereille annettu nopea selitys ja pakeneminen autoon. Matka tuntui absurdilta. Kaksi keski-ikäistä keskenään naimisissa olevaa parisuhteilijaa matkalla halpaan hotelliin. Vatsanpohjassa helmeili hienoinen jännitys, ihan  kuin joskus  silloin teininä. Paluu tulevaisuuteen odottakoon ihan hetken.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s