Aina kartalla, nilkkapanta vai gps-seuranta?


SeurantalaiteParisuhdettakin voi pelata nykyisin kuin kännykkäpeliä. Sen kun lataat sopivan lisäominaisuuden kännykkään ja pääset seuraamaan ruudulta, missä kultasi kulkee. Jaahas, nyt se selkeästi nousi punkasta. Seuraavaksi päämäärätöntä pyörimistä postilaatikon, suihkun, makuuhuoneen ja aamiaispöydän välimaastossa. Ulos, auton rattiin ja kohti konttoria – ei kun mitäs nyt –  ei mennytkään suoraan konttorille? Aha, se olikin vain tankkaustauko ja taas mennään. Tosi kiva, tässähän saa päivän kulumaan ihan sujuvasti ja tuntuu melkein kuin olisi itse mukana. Aina, kun tulee epävarma olo tai ikävä, voi tarkistaa missä kulta kulkee. Onko taas askelen lähempänä vai kauempana kotoa.

Kovin pitkälle on kehitytty niistä ajoista, kun kiinni sai vain lankapuhelimesta ja senkin ainoastaan jonottamalla normaalireittiä firman sihteerin kautta. ”Hän on nyt varattu, haluatteko jättää soittopyynnön” –taisi olla se useimmiten saatu vastaus, oli yrittäjä sitten kukaka tahansa. Sitten tulivat kännykät, tekstarit, sähköposti, kannettavat tietokoneet ja viimein älypuhelimet. Aina ollaan online. Jos kiinni ei saa heti, on takuulla jotakin epäilyttävää tekeillä tai selvästikään kultaa ei muuten vain kiinnosta vastata kotijoukoille. Helkkari soikoon, tästä puhutaan vielä.

Saisikohan noihin tekniikan viimeisimpiin saavutuksiin kohta myös jonkinlaisen ohjausjärjestelmän. Kaikki on nykyisin kuitenkin  yhteydessä kaikkeen. Jääkaapit, televisiot, kännykät, pesukoneet sun muut ovat kaikki kiinni samassa verkossa. Eihän pelaaminen ole kivaa, jos ei itse pysty vaikuttamaan lopputulokseen. – Väärän oven kahva , sähköshokkeja oven sähköisen lukitusjärjestelmän kautta. Ota toinen reitti, jarrua ja vilkku päälle. Aika tulla kotiin, seuraavan kapakan ovi kiinni ja portsarille ulosheittolupa. Tilaustaksi koordinaateilla paikalle ja kotiosoitteeseen – tai ongelmajätteisiin, jos siltä tuntuu. Ei enää ollenkaan harmita jäädä yksin kotiin, kun toinen lähtee baanalle.

Onhan tietenkin sekin vaihtoehto olemassa, että molemmilla on oma elämä ja kummankin luottamus. Mutta onko se nyt toisaalta sitten niin kivaa. Paljon hauskempaa on seurata ja ohjailla toisen tekemisiä kuin miettiä omiaan. Jos kerran kehitys kehittyy ja antaa meille mahdollisuuksia, niin käytetään toki hyväksi. Ei kai kukaan kaipaa omaa rauhaa ja yksinäisyyttä, jos kerran voi olla koko ajan kaikkien kanssa ja kartalla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s