Vaikka matka vielä onkin pitkä


Onko oikeasti parempaa ja arvokkaampaa tunnetta, kuin nähdä oman rakkaansa nauttivan elämästään. Kuinka hyvältä tuntuu nähdä toisen silmien loistavan. Kun elää hetkessä kiinni ja tekee sen koko kehollaan, se näkyy ja tuntuu kauas. Se tuntuu hyvältä yhdessä peiton alla silmiin katsoen ja se tuntuu hyvältä arkipäivän askareissa. Elämän flow –tila. Aallon harjalla. Vaikka aallon harjalle, elämään kiinni voi päästä yksinkin, ovat hienoimmat  hetket silti syntyneet yhdessä eläen. Kun saman hetken ja tunnelman saa jakaa toisen kanssa.

Molemmilla yhdessä taivalta tekevillä on ihan oma elämä. Väistämättä kaikkien yhteisten hetkien lisäksi, molemmilla on matkan varrella myös omat hienot hetkensä. Kovin pitkään ei silti toimi, jos vain toinen on auki elämälle. Kun toinen on luonnostaan auki ja toinen on aina suljettu-kytkennässä, käy huonosti. Yhdessä eläen jompi kumpi lähtee luonnostaan säätämään omaa olotilaansa lähemmäksi toista. Kaukana omasta rakkaasta on paha olla, lähellä on parempi.

Oman olon viilaaminen pois avoimesta elämän vastaanottamisesta suljettuun ja turvallisen tuntuiseen on helppoa. Paljon vaikeampi on yrittää kiivetä toiseen suuntaan. Yhdessä mökkiytyminen nenätysten peiton alle piiloon tuntuu paljon turvallisemmalta kuin heittäytyminen ulos tuuleen ja tuiskuun. Väkisin tehty irtirepäisy antaa vastareaktion kohti oman sisimmän tallelokeroita. Siiville käy sulkasato ja lopputulemana on kaksi häkkilintua. Kauniita katsella, mutta onko elämä yhdellä orrella istuen sen arvoinen. Yhteiseen solmuun häkkilinnuiksi on päädytty rakkauden vuoksi. On jääty lähelle, koska välitetään toisesta. Yhteinen ahdistus on kasvanut, koska kumpikin kaipaa ilmaa sopivasti siipiensä alle. Lopulta kummankaan ei kuitenkaan ole hyvä.

Ennemmin tai myöhemmin paha olo ajaa ylitse. Molemmat alkavat oireilla ja pahaa oloa paetaan pois. Tulee vain entistä huonompi olo, koska toinen on kuitenkin edelleen se kaikkein tärkein. Lähellä on ahdistavaa, poissa toisen luota on vielä pahempi.

On hienoa tehdä tuo toisin. Ottaa toista kädestä kiinni ja astua kynnyksen ylitse. Pelottavaa, mutta samalla kaunista ja huikean tuntuista. Tuntea kasvoillaan räntäsade, tuuli ja auringonpaiste. Katsoa, kuinka toinen lentää kohti aurinkoa ja sieltä takaisin. Häikäistyä toisen onnesta ja tuntea yhdessä elämän syke. Kun vanhat haamut käyvät päälle, elämä pelottaa tai on vain loputtoman väsynyt, voi aina ottaa toisen syliin, lähelle. Laittaa tulen takkaan, rauhoittaa vauhdin ja elää tämänkin hetken nauttien, leväten ja kiinni hetkessä. On taas aika sukia sulat ja ottaa ilmaa alle…

Vanhempia ja  viisaampia mukaillen: Päästä lintu lentoon, jos se palaa takaisin…

bird


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s