Elämän valinnat


IMG_20150802_121027

Kun tuntuu, että olet saapunut yhden tien päähän ja olet elämän risteyskohdassa pysähdy ja mieti. Jos vain ahdistuneena ryntäät eteenpäin ja haet mitä tahansa ratkaisua tulet helposti rikkoneeksi myös paljon sellaista, mikä olisi ollut syytä säilyttää ehjänä. Paniikissa haet uutta suuntaa, uutta parisuhdetta, uutta asuinpaikkaa, uutta työpaikkaa, kaikki ahdistaa. Oletko tullut tien päähän itse vai oletteko tulleet yhdessä? Kaipaako muutosta vain sinä itse vai kaipaavatko sitä kaikki muutkin ympärilläsi? On siis syytä pitää matkalla ajatuksen mittainen tauko ja miettiä, mikä yhtälössä ei toimi. Silti jäämättä juoksuhiekkaan polkemaan vaan ottamalla uusi suunta.

Joku fiksu on joskus sanonut -ettemme ole se, mitä meille on tapahtunut, vaan se, joksi päätämme tulla. Elettyä elämää voi käyttää ponnistuspohjana, tuo on jo nähty ja koettu, tuosta syntyi saavillinen murhetta, tuosta onnea ja iloa. Jos ei samoja virheitä toista uudelleen, ainakaan kovin montaa kertaa, voi kai sanoa oppineensa jotakin. Matkalla on kasvanut taas hiukan ihmisenä, tullut  taas hiukan erilaiseksi. Huomenna herätessä ei ole enää sama ihminen kuin tänään nukkumaan mennessä. Menneisyyttään ei pääse karkuun, mutta ihmisenä voi muuttua.

Jos ei kateus ja kiukku iske, muutos on parisuhteellekin usein piristävä. Ellei sitten muutoksen kohteena sattunut olemaan itse parisuhde ja laitetaan lusikat jakoon. Yhdessä kulkien toisen muutos rikastaa molempien elämää ja tuo molemmille uusia maisemia ihailtaviksi. Rinnallakulkijaa kannatta kuitenkin valmistella käännökseen, otetaan tuntumalle ja kerrotaan reilusti, mutta varovasti, että mutka tulossa. Muutoin käy pian niin, että toisen ottaessa uuden suunnan, jatkaa rinnallakulkija massan lakien mukaan samaan suuntaan kuin ennenkin. Jonkun aikaa kuljettua, molemmat sitten havahtuvat, ettei toinen enää kuljekaan rinnalla. Sitten sitä mietitään onko etäisyyttä jo liikaa tai jompikumpi käy oma-aloitteisesti tekemään paniikisissa ihan omia kuvioita – vaikka taas kerran olisi vain tarvetta huomata, että yksi tie on kuljettu, tässä on risteys , istu ja mieti.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s