Tuotteena parisuhde


tuotteena parisuhde

Meitä on helppo viedä vieteillämme. Vastakkainen sukupuoli tämän on toki osannut aina, mutta kyllä se tuntuu antavan muillekin arvoa ja tilaisuuden rahantekoon tahi oman agendan läpiviemiseen. Turvallisuuden tarve laittaa meidät hakeutumaan laumaan, on sitten kyse yksilöstä tai parisuhteesta. Sen voimalla parisuhdetta on helppo vetää suuntaan jos toiseenkin. Ismistä ja aatteesta toiseen ja olkipatjalta Hästensille.

Parisuhde tuotteena taisi olla pitkään kirkkomme yksinoikeus. Sittemmin samalle apajalle on kyllä riittänyt muitakin jakajia. Parisuhde ei ole oikea parisuhde ilman yhteistä lomaa mielenkiintoisessa kohteessa, yhteistä rakkaudella sisustettua pesää, oikealla tavalla imetettyjä ja kasvatettuja lapsia, työn ja arjen yhteensovittamista, treenattua kroppaa, oikeanlaista autoa ja muita kahden ihmisen henkiseen yhteyteen nähden ulkokohtaisia seikkoja. Itse asiassa tuotteistus lähtee jo parinvalinnasta. On lukemattomia erilaista treffipalveluja, josta voi valita ja laittaa järjestykseen ehdokkaita haluamillaan ominaisuuksilla. Oikeiden ominaisuuksien valintaan löytyy puolestaan ohjeistusta naistenlehdistä, horoskoopeista ja siihen suuntautuneilta konsulteilta. Sen oikean löydyttyä riennetään häämessuille, sieltä matkamessuille ja sen jälkeen vuorossa sekä asunto- että vauvamessut. Eikä nyt varmasti puhuta mistään kirkollisesta messutarjonnasta.

Kun tarkoin valittu tuote sitten viimein ottaa ylikierrokset ja menee epäkuntoon, voi nykytyyliin heittää vanhan romukoppaan siinä kuin vanhan kodinkoneenkin ja hankkia tilalle uuden, päivitetyn version. Onneksi tämän tuoteryhmän tilanne ei kuitenkaan ole aivan yhtä huono tänä päivänä kuin kodinkoneiden osalta. Vanhallekin tuotteelle saa vielä korjausapua. Ja taas voi palata naistenlehtien ja vauva-sivuston palstoille hakemaan apua tai etsiytyä erilaisten parisuhdeneuvojien pariin seksuaaliterapeutista parisuhdeleireille -lakimiehistä puhumattakaan.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä jää jäljelle, kun riisut kaiken muun ympärillä olevan pois ja jäljelle jää vain te kaksi? Vai jääkö jäljelle yhtään mitään. Oliko koko lähtökohta jo rakennettu kaiken muun varaan ja ympärille kuin kahden ihmisen, kahden sielun kohtaamiselle? Vai löytyisikö kaiken keskeltä varovasti kuorien vielä se luja ydin, jonka ympärillä kaikki muu pyörii. Kahden ihmisen muodostama tiukka rakkauden paketti, jota mikään muu ei voi korvata. Uskaltaudutko matkalle selvittämään, mikä on totuus, vai pelkäätkö liikaa, että sisällä onkin vain pelkkää höttöä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s