Parisuhteen aikajana


Aikajana1980

Piirrä parisuhde aikajanalle. Merkittävät ilon ja surun hetket, faktisesti, ei turhaa tunnelätinää. Kaikki tärkeät momentit raakasti paperille. Siitä vaan, rohkeasti. Kynä käteen ja piirustamaan, ajatuskuppi nurin ja sekoitusta. Siellä ne ovat ja annatte tulla. Helpommin sanottu kuin tehty.

Aloitus lienee helppo, naimisiin mentiin elokuussa vuonna… eikun ootas, nyt pitää aloittaa siitä, kun tavattiin… No niin… milloin on parisuhteen virallinen alkamispäivä? Mikä on kenenkin mielestä parisuhteen virallistamisen oikea hetki ja onko sillä merkitystä? Ja mikä merkitys aloitushetkellä on suhteen kummallekin puoliskolle. Parisuhteen pehmoilijalle se lienee ensimmäinen katse ja se lämmin hymy, jonka jälkeen vaappui polvet vetelinä kotiin malttamattomana odottamaan lankapuhelimen kilahdusta. Toiselle taas suhde on virallista siitä hetkestä, kun hammasharja muutti toilettiin ja tennissukat tipahti kalsareiden viereen makuuhuoneen lattialle. Vuodella nyt niin väliä..

Jos alkuhetkenkin sijoittaminen janalle tuo marginaalia kanssakulkijoiden välillä helposti vuosia, ellei jopa parhaassa tapauksessa kymmenenkin vuotta, entäpä muut muistot. Pehmoilija vaalii jokaista ruusuntuoksuista kynttiläillallista aarteenaan muistaen lähes elävästi tuoksut, musiikin, pukeutumisen ja tunnelmat. Toinen elää hetkessä, ottaa ja nautiskelee ja siirtyy seuraavaan. Tallentaa lähinnä järisyttävät palat, kuten liian kalliin asunnon oston, uuden auton, lasten syntymät… siinä sitä ihmetellään, kun janoja täsmätään yhteen, että ollaanko samaa elämää eletty ollenkaan. Eikö tämäkään muisto kiinnittynyt sinulla mihinkään. Kannattaako mitään parisuhdeaikaa ja -hässäkkää ylipäänsä järjestääkään, jos tulos on tätä? Yllättynyt havainto piirtyy silmänurkkaan janalle merkittyjen etappien määrästä. Näinkö paljon ja tätä kaikkea… miten on tuntunut, ettei tässä suhteessa koskaan, ikinä, mitään… tai, no, joskus, jotain… mutta, että NOIN paljon? Mahtuuhan niitä. Vuosikymmeniin hetkiä. Haikeuden tunteen pusertaessa rintalastaa kovemmin ja kyyneleisten keskustelujen jälkeen valikoituu janalle hetkiä, niitä tärkeitä. Raamittaa ja piirtää taas yhden parisuhteen ääriviivat. Antaa toiveikkaan ajatuksen uuden yhteisen hetken lisäämisestä, tästä hetkestä.

Linkkivalinta :The Rasmus -October and April


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s