Syvällä suossa, nikinita discgolf-radalla


disc2Frisbeeeeeeeeeeee…..no joo, enemminkin frisb…ja kops, jonka jälkeen etsitään sopivasti maastonväristä kiekkoa porukalla seuraavat hetket, samalla kun etsijät unohtavat, minne oma lätty putosi.  Yllättävän vaikeaa on tuon vanhan rantalelun heittäminen discgolf radalla korista seuraavalle. Ei voi kuin kadehtien katsoa pro-heittäjien kauniita lentoratoja. Kiekko menee suoraan silloin kun pitää ja kaartaa juuri oikealla hetkellä radan suuntaisesti maalikorin juurelle. Ammattilaiset sikseen.  Uusi tuttavuus on hauskaa yhteistä puuhaa koko klaanille, eikä kiekkojen singahtelu milloin mihinkin ilmansuuntaan haittaa tämän lajin harrastamista ollenkaan. Discgof sopii tasapuolisesti kaikenikäisille, – tasoisille ja kuntoisille. Kiekko kyllä löytää reittinsä koriin saakka ennen pitkää, joko yhdellä heitolla tai sitten hiukan useammalla.

WP_20150629_003[1]

Radat on rakennettu ruohokentille ja metsämaastoon. Pelatessa tulee samalla ulkoiltua ja liikuteltua jalkoja muutama kilometri vaihtelevassa maastossa.  Radat ovat useimmiten kuntien tai seurojen ylläpitämiä ja käyttö on yleensä ilmaista. Ainoa tarvittava ensi-investointi on muutaman sopivan kiekon hankkiminen. Tosin harrastuksen jatkuessa lättyjä kertyykin sitten kassiin helposti useampia kymmeniä. Ainakin tälle kiekkoklaanille uusia heittovälineitä on kasaantunut jo ihan kohtuullisesti. Oma osuutensa kiekkomäärän lisääntymisessä on nimenomaan aloittelijan loistavassa tekniikassa. Naaratessa jälleen kerran vesiesteen mutapohjalta sitä omaa rakkainta kiekkoa tulee huomanneeksi, että muillakin saattaa silloin tällöin kiekko lipsahtaa väärälle lentoradalle.

.

discsuo

dics1

Aloittelija ei suuresta kiekkomäärästä kovin paljon extraa saa irti. Lyhyille matkoille tarkoitettu putteri, keskipitkien matkojen midrangeri ja pitkien heittojen draiveri lentävät kaikki ihan yhtä pitkälle ja yhtä vinoon heittotekniikan alkeita opettelevan käsissä. Kun vielä malttaisi opetella aivan rauhassa. Lyhyitä matkoja ja suoraan olisi ihan hyvä tavoite aloittelijalle. Mutta ei kai sitä voi hyvää rataa heittää hukkaan sillä, ettei ainakin yrittäisi saada frisbeeta maalikoriin yhdellä heitolla. Kyynärpää vain vingahtaa kun kiekko sujahtaa matkaan.  Eikä tuolla oikeasti ole merkitystä, hauskaahan täällä ollaan pitämässä eikä vakavissaan.

 English version, click here

..

WP_20150629_002[1]


One thought on “Syvällä suossa, nikinita discgolf-radalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s