Vaikkua korvissa vai vikaa piuhoissa?


keskustelu

Kuuntelemisen taito on harvinainen. Käy aina vain harvinaisemmaksi. Ihminen on niin täynnä oman elämänsä maanjäristyksiä ja mutavyöryjä, etteivät toisen kuulumiset ehdi koskettaa. Siksi vain ne jotka kuuntelevat, voivat ymmärtää. Kuunteleminen on sydämen avaamista toiselle. Pelkkä kuuleminen ei riitä. Puhumme samaa kieltä, mutta ymmärrämme asiat toisin. Jos sydän ei ole kuunnellessa auki, et voi ymmärtää tunnetilaa, jolla sanat sinulle kerrotaan.

fuck you mean

Pelkät sanat jättävät liian paljon tulkinnanvaraa, liikaa väärin ymmärrettävää. Sanat aiheuttavat myös sinussa tunteen, kuulijassa. Tunteen jonka vain sinä voit liittää noihin sanoihin, koska vain sinä olet elänyt oman elämäsi. Samoin on noiden sanojen toisella puolella ihminen, oman elämänsä, omana historiansa kanssa, Kuuntelemisen taito – ei ole helppoa. Jos sydämesi on suljettu, se on lähes mahdotonta. Tunteiden ristiriita, sanojen tulkinta, kahden eri maailman kohtaaminen sanojen kautta voi helposti viedä kierteeseen. Vuorotellen tulkitsemme toistemme sanoja, kunnes sanoma tulee niin kovaa ja selkeästi ja tekee niin kipeää, ettei epäselvyyksiä enää ole.

Informaation jakaminen on helppoa. Yksi plus yksi on kaksi ja juna lähtee kolmelta -kiinni ja prosessoitu, tallennettu arkistoon. Jos haluat keskutella, vaihtaa ajatuksia – keskity. Kuuntele ja käytä hetki rauhassa opiskellaksesi toisen mailmaa. Ota tunteet vastaan ja anna omasi vastapalveluksena. Ole läsnä ja anna myös toisen olla läsnä. Ota sanat vastaan ja maistele niitä, ihmettele miten toinen kokee asiat ja anna osa omastasi. Sydän auki.

What

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s