Parisuhteen luottotili


bitcurexKun parisuhteen luottotilin kerran käyttää yli luottorajan, ovat luottotiedot menneet ja  rekistereissä merkintä ”ei luottoa”. Pankin kanssa vielä saattaisi pärjätä, jos saa vanhat velkansa hoidettua ja on vakuuksia, mitä tarjota luottonsa vastineeksi. Parisuhteessa vakuudet ovat vähissä. Ei auta, vaikka kaverit kuinka takaisivat puolestasi, että kyllä tämä on vielä ihan hyvä tyyppi-luota pois, anna mennä vain. Vakuutena olet vain sinä, luottona lupaukset ja yhteisesti toisillemme annettu elämä. Pidä sinä minun sydäntäni ja minä pitelen sinun. Luottamuksella, rakkaudella, Yhteinen elämä rakentuu aina luottamuksen varaan. Ole sinä minun peruskallioni ja minä olen sinun.

Ilman luottoa elämästä tulee mahdotonta. Rahan kanssa vielä pärjäisi, jos sitä sattuu olemaan patjan alla tallessa tai muuten jemmattuna lompakon saumoihin pahan päivän varalle. Parisuhteessa pisteitä ei paljon pussiin keräillä talteen. Kun luotto menee, ei voi kaivaa pistepussia esille ja todeta, että onhan mulla vielä nämä. Ota tästä kourallinen näitä vanhoja, niin ollaan sujut. Luoton kadotessa on parisuhteen pistepussikin saman tien pohjasta puhki ja tyhjiä pusseja on ihan turha kaivella siinä toiveessa, että jotain vielä löytyisi.

Uuden luoton rakentaminen on pitkä tie ja vaatii paljon töitä, molemmilta. Koeaika on pitkä, kenties koko elämän mittainen ja lopputuloksen voi todeta vasta maaliviivalla, jos edes silloin. Moni ei edes yritä. Tämä oli tässä, teille ei enää myönnetä edes pientä vippiä saatikka mitään elämänmittaista lainaa. Riskit ovat lian suuret ja panos liian korkea. Kovalla työllä voi kuitenkin yrittää. Jos sijoituskohde on sen arvoinen, saattaa se myös kannattaa. Luotettavaa ja luottokelpoista toisesta ei saa, mutta kenties pikkuhiljaa rakentamalla saadaan silti vielä rakennettua jotakin pysyvää, jonka eteen kannattaa tehdä työtä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s