Tahdon


ido

Tahdon olla päivän prinsessana. Tahdon prinsessan ja puoli valtakuntaa. Niinpä niin, mitähän tuli sanottua. Saatiinko edes kunnon bileet. Tulikohan avioehto laadittua huolella. Lähtökohtaisesti puolet päätyvät kuitenkin eroon, joten eiköhän tämäkin ole sama kuin kolikolla heittäisi. Veikkaanko ruletissa punaista vai mustaa, parillisia vai parittomia..sanoinko ”tahdon”?

Molemmilla sormus nimettömässä, merkkinä myös muille.  Sanoimme molemmat, ”tahdon”. Kannammeko sormuksia ylpeinä ja varmoina? Olen varattu ja tahdon sitä. Vai ovatko sormukset vain kahle, käsiraudat pienoiskoossa? Sisäpuolelle piirretyt päivämäärät tarkoittavat parasta-ennen-päiväystä. Tölkillinen piimää,  hiukan hapanta jo alussa ja pilaantuu avattuna kelvottomaksi viikossa. Vai paraneeko tämä  vanhetessaan kuin hyvä viini? Tuoko aika mukanaan elämän sävyt ja vivahteet makua parantaen?

On helppo sanoa, tästä ei tule mitään. Kaksi eri persoonaa yhdessä, yhteisessä elämässä, molemmilla oma elämä elettävänä. Yhteinen ulko-ovi, josta helppo lennähtää maailman turuille tai toreille. Pidämmekö vain itsellämme, vai osaammeko jakaa, hyvät hetket ja huonot hetket. Osaammeko olla tukena toiselle. Jaksammeko virheitä, missä menee raja. Kuulummeko oikeasti yhteen, onko sinulla hyvä minun kanssani ja sinulla hyvä minun kanssani.  Ovatko onnistumiseen eväät olemassa. Jos sinä välität minusta ja minä välitän sinusta, miksei meillä voisi olla tahtoa myös tämän ylitse, tästä eteenpäin.

Tahto on vahva sana tai sitten se voi olla vain kevyesti ilmaan heitetty, lähempänä haluamista. Tahdon tuon itselleni tai tulee itku-potku-raivarit! Sanomme toisillemme ”tahdon” todistajien läsnäollessa. Tahto on halua tehdä työtä sen eteen. Tahtoa tehdä oikeita valintoja silloinkin, kun sielu on kipeä  ja tuntuu, että suunta on hukassa. Kun molemmilla on tahtoa, polulle löytää myös sumussa, jäätävässä vihmassa. Silloinkin, kun molempia palelee ja tuntuu, että rakkaus on kadonnut. Jaammeko yhdessä myös tämän hetken. Tahdommeko jakaa lämmön ja etsiä yhdessä tietä eteenpäin.

so what if i do


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s