Erilaisia samanlaisia


Kaksi haarukkaa ei sovi lusikka-asentoon? Kyllä sopii. Haarukkahan on hiukan kuin lusikka, mutta väleissä on tyhjää, joten limitysasentoja lienee enemmän. Piikkejä haarukassa on  äkkikatsomalla huomattavasti vähemmän kuin ruusussa,  pistäviä silti. Lähestyminen vaatii siis hienotunteisuutta.

Kaksi veistä taas ei sovi kuin vierekkäin tai ristikkäin. Sotajalalla jo valmiiksi, luonteensa mukaisesti. Jäykkää touhua ja viiltohanskojen käyttö suositeltavaa.

Lusikatkin keskenään voi olla haastava yhdistelmä. Yritäppä saada pieni kahvilusikka ja kunnon ruokalusikka  lusikka-asentoon. Ei käy, vaikka ovat lusikoita molemmat.

Haarukka-veitsi-yhdistelmä on parhaimmillaan toistensa täydentäjinä lautasen eri puolilla. Täyttäen huolellisen tarkasti omaa tehtäväänsä. Haarukka saattaa innostua välillä omaehtoiseen toimintaan veitsen levätessä laakereillaan ja valmistautuessa uuteen rankkaan koitokseen. Voimia on säästeltävä silloin, kun ei ole todellisesta taistelusta kyse.

Lusikka – haarukka pari istuu hyvin lusikka-asentoon ja toimii yhdistelmänä hyvin. Erilaiset täydentävät toisiaan ja toista vasten on hyvä pyörittää pastakiemuroita tai auttaa jälkiruokaa herkutellessa.

Lusikka-haarukka-veitsisetti, sotilaan kalinallaan metsässä väärinpakattuna varmuudella paljastava luha-mysteerio,  saadaan väkivalloin samaan pakettiin, vaikka tiukkaa tekeekin. Retkiolosuhteissa voittamaton ratkaisu, arjessa epäkäytännöllinen. Jokainen osa on tarpeellinen omalla tavallaan.

Erilaisia, silti samanlaisia.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s