Matka vai päämäärä


I see the light

Kauneimmat paikat ovat usein vaikeimpien taipaleiden takana. Koskettavin maisema voi yllättäen löytyä jo matkalta, nurkan takaa, arvaamatta. Jos kulkee silmät kiinni, monta hienoa asiaa jää näkemättä ja kokematta. Vuorikiipeilijäkään ei lähde vuorelle näkymien vuoksi, vaan siksi, että se on siinä. Matka sinänsä on haaste, joka kannattaa ottaa vastaan. Joskus reitti on haastava, eikä tiedä pääseekö ehjänä perille. Silti vaellus kannattaa tehdä.

Päämääristä voi tulla arvokkaita jakamalla matka etapeiksi, joiden saavuttaminen tuntuu sitä paremmalta, mitä vaikeamman taipaleen takana ne ovat. Ilman levähdyspaikkoja matka voi tuntua uuvuttavan pitkältä ja voittamattomalta. Tavoitellun päämäärän saavuttaminen antaa juhlan aihetta ja aina kun on aihetta, on syytä nostaa maljaa.

Elämän lopullinen päämäärä on kaikilla selvä. Kaikki pääsevät kyllä perille, ennemmin tai myöhemmin. Hyvän kumppanin kanssa tuntuu hyvältä tehdä taivalta perille saakka. Yhdessä on elämänmakuisempi matkata ja jakaa kokemuksia, joskus rankkojakin.  Niiden vauhdittamana on hyvä siivittää kiikkustuolit lentävään laukkaan sitten myöhemmin, kun on aika muistella yhdessä kuljettua matkaa.  Kaunein paikka on varmasti silloinkin juuri siinä, yhdessä kulkien, sopivasti matkalla taukoja pitäen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s