Lenkkeily


on per####stä. Yhdessä aloitettu harrastus, jossa ehdittiin jo riemuita, kun kymmenen kilometrin lenkillä jaksoimme juosta yhtäjaksoisesti jo kolmatta kilometriä. Hyvin alkanut harrastus kaatui toisen osalta useamman vuoden vieneisiin nilkkaleikkaussessioihin ja toiselta homma lähti tietenkin täysin lapasesta. Perävalo ja tossunpohjat vain vilkkuivat kun mies livahti ulko-oven raosta pihalle ja hölkälle. Pitkä lenkki tekee ihmeitä pääkopalle. Ensimmäisen reilun kymmenen kilometrin matkalla ehtii laittaa ajatukset järjestykseen. Kahdenkymmenen jälkeen aivotoiminta lakkaa. Juoksemassa käytiin joka arki-ilta ja viikonloppuisin oli tietenkin pitkän lenkin vuoro.  Hiukan pyyleväksi päässyt 86-kiloinen diplomi-insinööri kutistui vuodessa 69-kiloiseksi kuivan kesän oravaksi.  Sivuvaikutuksena parisuhteesta taisi lähteä vähintäänkin saman verran.

Niinpä niin, paha oravalle on kaveriksi lähteä, kun toiselle lenkki on lähinnä kuoleman esiaste ja toinen on juuri juuri tehnyt alkulämmittelyn… ja huikkaa ovenraosta käyvänsä vielä vähän juoksemassa… Kukin kykynsä mukaan, joo-o. Saattaahan se olla, että lajikaan ei oikein sovi, ei ole tainnut koskaan ainakaan lämmittää, muuta kuin hermoja. Vaikeaa on uskoa toisen vakuutteluihin, että tosi mielellänihän minä sinun kanssasi lenkkeilen… varsinkin tilanteessa, jossa käytössä on kenties se yksi ja ainut ilta viikossa, joka oli varattu sille pitkälle lenkille… Jep jep… Siinä missä toisesta tuli kuivalihaa, toisesta tuli kenties vähän herkumpi, ainesta enemmänkin elämänsä burleski -showhun. Elämä tasapainossa, Jin ja Jang. Kenties.

Jonkinlainen orastava tasapaino lienee taas löytymässä tässäkin asiassa. Yhteinen liikuntakaan ei ole täysin poissuljettu mahdollisuus. Käydään yhdessä jopa lenkillä.  Toisella on tosin useimmiten hevonen alla samalla, kun toinen nykii eteenpäin omilla tossuilla. Lenkkiä tehdään nyt kohtuudella, eikä joka ilta. Tavoitteena  hengissä perille yksi maraton vuodessa..korkeintaan kaksi… Riippuvuuksien hallinnassa on toden totta opettelua, olipa huume mikä hyvänsä..  Kohtuukäyttäjä miettii vaatimattomasti pienempiä tapahtumia, ja mieluummin eri puolella Suomea. Ego kestää paremmin.  Vauhti kun saattanee olla kaikkea hiipimisen ja juoksun väliltä..

Maraton
Turku 2014

One thought on “Lenkkeily

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s